sinterklaasrecept:arretjescake met pepernoten


Bij deze maand van tradities past een klassieke arretjescake. Het grote voordeel van deze heerlijke cake is dat je hem niet hoeft te bakken: je laat hem opstijven in de koelkast!


recept: sinterklaas arretjescake

  • Bereidingstijd: ca. 20 minuten

ingredienten:

  • 1 ei
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • 200 g pure chocolade
  • 250 g boter (margarine of roomboter)
  • 100 g biscuits
  • 200 g pepernoten
  • handje chocoladepepernoten

benodigdheden:

bereiding:

1. Bekleed de bakvorm met bakpapier. 2. Breek vervolgens het ei boven een beslagkom en doe de suiker en de speculaaskruiden erbij. 3. Klop het mengsel luchtig met een garde.

Sinterklaas arretjescake

4. Hak de chocolade grof en snijd de boter in blokjes.4. Smelt daarna de boter in een pannetje op laag vuur. 5. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is. Laat hierin de pure chocola smelten. Voeg dit daarna toe aan het eimengsel.

Recept: Sinterklaas arretjescake met chocolade en pepernoten

6. Breek de biscuits in kleine stukjes. 7. Meng de pepernoten en de stukjes biscuits door het chocolademengsel en schep in de brood- of cakevorm.

Sinterklaas arretjescake met kruidnoten

8. Strijk de bovenkant glad en garneer met de chocoladepepernoten. 9. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Recept: Sinterklaas arretjescake

10. Haal de arretjescake uit de vorm en serveer in plakken op bijpassend, Oudhollands Boerenbont-servies. Eet smakelijk!

Sinterklaas arretjescake op Boerenbont servies
Klik op de afbeelding om al het Boerenbont-servies te bekijken.

“Tip: serveer de Sinterklaas arretjescake tijdens het dobbelspel en jouw pakjesavond kan niet meer stuk!”


we maken een sinterklaas arretjescake!