recept: oliebollen metkardemom, pecannoten en abrikoos


Bij oudejaarsavond horen oliebollen en zelfgemaakte oliebollen zijn natuurlijk het allerlekkerst! Deze oliebollen zijn heel speciaal, namelijk met kardemom, pecannoten en abrikoos!


  • Voor ca. 20 oliebollen
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur rijzen

ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 1 zakje gist (7g)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 500 ml melk (liefst lauwwarm, i.v.m. rijzen)
  • 300 g gewelde abrikozen
  • 100 g pecannoten
  • frituurolie
  • poedersuiker

Ingrediënten en benodigdheden voor oliebollen bakken

benodigdheden:

bereiding

1) Doe de bloem, gist, vanillesuiker en kardemom in een grote mengkom. Roer vervolgende de melk erdoor en klop tot een glad beslag.

oliebollen bakken stap 1

2) Snijd de abrikozen en de noten in stukjes en meng door het beslag.

oliebollen bakken stap 2

3. Dek de kom af en laat het beslag 1 uur rijzen.

oliebollen bakken stap 3

4. Verhit de olie tot 175°C. Doop de ijsbolletjestang in de hete olie, schep een bolletje beslag en laat voorzichtig in de hete frituurpan glijden. Herhaal tot de pan vol is.

oliebollen bakken stap 4

5. Bak de oliebollen in ca 4 minuten goudbruin, draai ze halverwege. Schep uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.

oliebollen bakken stap 5

6. Stapel de bollen op een feestelijke schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Eet smakelijk!

Oliebollen eindresultaat

Wil je oud & nieuw vieren met een champagneglas met je eigen naam erop? Lees dan ook gauw ons artikel over het versieren van je feestglazen


we gaan oliebollen bakken!