tips om te gourmettenzonder geurtjes


De kerstdagen zijn hét moment om lekker samen te gourmetten. Het enige nadeel is dat je de luchtjes nog lang ruikt in huis. Zo kom je van die nare geurtjes af en wordt alles weer fris.


6 tips om gourmetlucht te verdrijven

We zijn het er allemaal over eens: gourmetten is lekker en gezellig. Maar de etensgeuren en bakluchtjes die soms nog dagenlang blijven hangen, daar zit je niet op te wachten. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je de gourmetgeur kunt verdrijven.

1. ventileren

Wat heb je nodig? 

  • frisse lucht
  • ventilatierooster / afzuigkap

Hoe ga je te werk?

Zorg dat je tijdens het gourmetten de geur al zoveel mogelijk afvoert. Zet het ventilatierooster open en de afzuigkap aan. Zet – indien dat weer het toelaat – een raampje open zodat de baklucht minder in de woonkamer blijft hangen.

2. azijn

Wat heb je nodig? 

Hoe ga je te werk?

Kook wat water met azijn. Laat even doorkoken, zet de warmtebron uit en laat het pannetje staan. Je kunt ook een sponsje in azijn drenken en dit op een schoteltje leggen. Of vul een schoteltje of een diep bord met azijn en plaats vervolgens op de verwarming. De hitte zal ervoor zorgen dat het azijn verdampt, waardoor de vieze geurtjes verdwijnen.

3. geurkaarsen

Wat heb je nodig? 

Hoe ga je te werk?

Brand tijdens het gourmetten geurkaarsen of geurstokjes om de etenslucht te verdrijven.

4. aroma diffuser

Wat heb je nodig? 

Hoe ga je te werk?

Een aroma diffuser of aromaverstuiver verspreidt een aangename geur door je huis. Dankzij een ultrasone techniek verdampt de diffuser aromatische oliën, waardoor er een heerlijke geur vrijkomt. Je hoeft alleen de watertank te vullen met water en een paar druppeltjes aromatische olie of Aroma Essence en de diffuser doet de rest!

5. koffie

Wat heb je nodig? 

Hoe ga je te werk?

Zet een stevige bak koffie of laat de koffie op een laag vuurtje verdampen. Ook koffie neutraliseert namelijk ongewenste geurtjes. Een andere optie is om een pot te vullen met koffiebonen en er een kaars of waxinelichtje in te plaatsen. Zet de kaars in het midden van de pot en steek ‘m vervolgens aan. De warmte van de kaars zal ervoor zorgen dat geur van de koffiebonen door het hele huis wordt verspreid.

6. kruidenmengsel

Wat heb je nodig? 

Hoe ga je te werk?

Maak een kruidenmengsel met alle kruiden die je lekker vindt ruiken, zoals kaneelstokjes, citrusschillen, kruidnagel of nootmuskaat. Laat de kruiden zachtjes sudderen in een pannetje met water, eventueel aangevuld met een beetje (aromatische) olie. Dit geeft een heerlijke geur in huis!


we gaan gourmetten!

Vind alles voor een avond gourmetten of fonduen!