DIY: maak je eigenschoenzet kalender


Tijd om je schoen te zetten! Met deze handige Sinterklaas schoenzetkalender weten Sint en zijn Pieten precies wanneer ze jouw schoentje mogen vullen met een cadeautje of iets lekkers! Daarnaast telt deze kalender af naar pakjesavond!


Het aftellen naar pakjesavond is begonnen. Dat geeft natuurlijk veel pret en plezier met zich mee, maar het kan ook zorgen voor veel spanning en onrust. Wanneer mag ik m’n schoen zetten? Over hoeveel nachtjes slapen komt de Sint langs op school en wanneer is het nu eindelijk pakjesavond? Om ‘Sinterklaasstress’ te voorkomen, kun je gemakkelijk zelf een aftelkalender maken. Hang ‘m op de koelkast en spreek met je kinderen af wanneer ze hun schoentje mogen zetten. Laat ze vervolgens dag voor dag een vakje wegstrepen totdat pakjesavond écht gaat beginnen!

dit heb je nodig 

Maak je eigen schoenzetkalender voor SInterklaas
Klik op de afbeelding om de schoenzet kalender te downloaden en uit te printen.

zo maak je het

1. Download de schoenzetkalender en print ‘m uit.

2. Snijd of knip uit transparant plakfolie kleine stukjes van ca. 2 x 2 cm en plak deze op de verschillende dagen.

3. Meng in gelijke delen wat zilververf en afwasmiddel door elkaar en breng dit vervolgens aan op de rondjes met de dagen.

4. Laat goed drogen en hang de kraskalender op een leuke plek in huis, bijvoorbeeld op de koelkast. Klaar voor gebruik!

Sinterklaas kraskalender

“Let goed op dat je niet een te dun laagje verf over de plakfolie aanbrengt, dan kun je er namelijk doorheen kijken. Ook niet te dik, want dan wordt het te lastig om de verf eraf te krassen. Laat je kraslaagje ook lang genoeg drogen!” 


we tellen af naar pakjesavond!

Vind de mooiste sintcadeaus en de leukste spellen voor een gezellig avondje, of profiteer van onze 50% kortingsactie op heel veel speelgoed bij één van onze winkels bij jou in de buurt!