DIY: glazen versierenmet je eigen naam


Je kent het wel op feestjes: net had je nog een glas, maar dat ben je inmiddels alweer kwijt. Zo versier je je glazen mooi, zodat je gasten allemaal een glas met eigen naam hebben!


dit heb je nodig

DIY: glazen versieren

zo maak je het

Stap 1

Maak voordat je begint de glazen goed schoon met warm water en afwasmiddel, zodat ze vet- en stofvrij zijn. Verwijder indien nodig ook de etiketten en plakresten op de glazen met stickeroplosser. Zet het glas op een stuk karton of leg er oude kranten onder, zodat je alles goed beschermd tegen eventuele verfspatten of uitschieters.

Stap 1 Feestglazen versieren

Stap 2

Om de glazen te beschilderen gebruik je goudkleurige glasverf. Plak eerst de schilderstape op de glazen in een patroon dat je mooi vindt.

Stap 2 Glazen versieren

Stap 3

De voet verf je met een kwastje goud tot aan de onderkant van de tape. Eén laag geeft een semi-transparant effect. Hoe meer lagen, hoe dichter de dekking van de verf.

Stap 3 Feestglazen versieren

Stap 4

Laat de verf drogen en verwijder de tape. Doop nu alleen de voet van het glas in een laagje schoolbordverf en laat uitlekken op het stuk karton of de oude kranten.

Stap 4 Feestglazen versieren

Stap 5

Als de verf is opgedroogd kun je met krijt de namen van je gasten op de voet van de glazen (laten) schrijven. Zo heeft iedereen een eigen feestglas!


we versieren onze glazen!

Vind de mooiste wijn– en champagneglazen voor kerst en oud & nieuw!