checklist voor het kerstdineraftellen naar kerst


Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker in de aanloop naar het kerstdiner. Als je nu vast begint, start de voorpret al en heb je straks minder stress! Wij helpen je graag een handje met onze printable kerstchecklist. 


8 weken voor kerst

30 oktober – 5 november

Begin vast met het opdoen van ideeën en het verzamelen van leuke recepten: struin het internet af en scheur recepten uit tijdschriften. 

7 weken voor kerst

6 november – 12 november

Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig. Bepaal wat je zelf gaat maken en wat je prima kant-en-klaar kunt inkopen. Of ga voor ‘bring your own’, waarbij je alle gasten iets mee laat nemen. Maak dan een lijstje zodat je de taken kunt verdelen.

6 weken voor kerst

13 november – 19 november

Vermijd de kerststress door nu alvast de langer houdbare boodschappen en de drank in te kopen.

5 weken voor kerst

20 november – 26 november

Bakkers en slagers werken rond de feestdagen vaak met bestellijsten. Deze kun je al ruim van tevoren invullen en inleveren.

Checklist voor het kerstdiner

Tijdens het kerstdiner pakken we extra uit. Dat vergt veel voorbereidingswerk. Verdeel daarom alle taken en benodigdheden per week en wees helemaal voorbereid op een schitterend kerstmenu! 

4 weken voor kerst

27 november – 3 december

Veel winkels en supermarkten hebben al vroeg kerstaanbiedingen. Sla dus vast in en maak slim gebruik van je vriezer.

3 weken voor kerst

4 december – 10 december

Check of de tafellakens en servetten die je wil gebruiken schoon zijn. Ook je mooiste servies en glaswerk kan nu tevoorschijn gehaald worden. Niet genoeg van hetzelfde servies? Mix & match en maak er een mooi geheel van!

2 weken voor kerst

11 december – 17 december

Kijk welke gerechten je eerder kunt klaarmaken. Sommige gerechten krijgen zelfs meer smaak als je ze van tevoren maakt. Denk bijvoorbeeld aan paté, soep of een marinade.

1 week voor kerst

18 december – 24 december

Tijd voor de finishing touches! Haal bestellingen af, haal ingevroren producten uit de vriezer en doe de laatste boodschappen voor verse producten. Het feest kan beginnen!

Aftellen naar kerst: checklist voor het kerstdiner
Klik op de afbeelding om de checklist te downloaden of uit te printen.

vier het voordeel!

De gezelligste weken van het jaar komen er weer aan en Blokker helpt je graag met alle voorbereidingen. Download nu de checklist voor het kerstdiner en profiteer van onze super scherpe aanbiedingen tijdens Huisje Boompje Feestje!