8 tips voor eengrote schoonmaak


Een grote schoonmaak in je huis is iets waar je waarschijnlijk tegenop ziet. Je bent niet de enige!  Maar liefst 67 procent van de Nederlanders vindt het vervelend om schoon te maken. Maar driekwart van de mensen krijgt nadien wel een voldoen gevoel. Daarom: haal de emmers, allesreiniger, poetsdoeken en handschoenen maar uit het keukenkastje. Geen smoesjes meer, let’s go!


tips voor een grote schoonmaak

1. Please don’t stop the music
Schoonmaken wordt een stuk leuker met een vrolijke playlist. Zet je speakers op vol volume aan of zet een koptelefoon op met jouw favoriete songs. Stofzuig, zeem, dweil en schrob op de maat van de muziek!

2. Weggooien en houden
Tijdens de grote schoonmaak is het goed om eens te kijken naar de spullen die je hebt. Heb je ze écht nodig of heb je ze al in tijden niet meer aangeraakt? Maak twee bakken als je aan het opruimen bent: een bak met spullen die je wil houden en die je wil weggooien. En wees streng! Is dit al de derde keer tijdens een schoonmaak dat je iets in je handen hebt (maar tussendoor nooit hebt gebruikt)? Weg ermee!

3. Step by step
Ga tijdens de schoonmaak stap voor stap en systematisch te werk. Dus bijvoorbeeld: eerst de woonkamer, dan de slaapkamers en vervolgens de keuken. Begin in iedere ruimte met het opruimen en weggooien. Ga vervolgens pas stofzuigen en daarna komen de dweil en schoonmaakspullen van pas.

4. Ramen lappen
Een zomerfris huis krijg je niet zonder glanzende ramen! Was het raam (ja, binnen én buiten!) eerst met een spons met warm water, ga vervolgens aan de slag met een water-azijn mengsel. Voor deze tip geldt ook weer: een muziekje is erg welkom tijdens dit klusje!

“Tijd en moeite besparen bij het ramen lappen? Probeer dan eens een vacuum wisser zoals de Kärcher Window Vac of de Leifheit Window Vacuum Cleaner. Met deze revolutionaire ruitenwissers heb je in no-time glanzende ramen.”

5. Alles van de kant
Het is een grote klus, maar je bent jezelf er dankbaar voor als je het hebt gedaan. Haal alles van de kant. Ook die bank die in de hoek staat en de kast tegen de muur. Kortom: zorg dat je in alle hoekjes en gaatjes kunt schoonmaken. Dat is pas een échte schoonmaak. Dus ook de binnenkant van de kastjes en de koelkast.

6. Vergeet je kledingkast niet
Nu je toch bezig bent, pak je direct de kledingkasten maar even mee. Het wordt door velen gezien als en hels karwei, maar probeer de positieve dingen ervan in te zien! Je komt bijvoorbeeld kleding tegen waarvan je was vergeten dat je het had en je kunt weer eens ouderwets een verkleedpartijtje doen. Tip: vraag een vriendin om je te helpen! Zo krijg je ook nog eens een eerlijke mening over kleding die je beter weg kunt doen bijvoorbeeld.

7. Wasjes draaien
Terwijl je aan het schoonmaken bent, kun je de wasmachine ook aan het werk zetten. Eens per jaar moeten de gordijnen, badmatten, badjassen, kussens en dekbedden ook gewassen worden. Wasje erin, wasje eruit!

Wist je dat je op Blokker.nl nu ook een ruim assortiment aan witgoedartikelen kunt vinden, waaronder wasmachines, wasdrogers en was-droogcombinaties?

8. Inventariseer
Net als met je rondslingerende spullen in huis, is het goed om eens te kijken naar je voorraadkast en je vriezer. Gooi alles weg wat over de datum is en bekijk ook kritisch welke dingen er uit je vriezer weggegooid kunnen worden. Weet je niet hoe lang iets erin ligt? Ga vanaf nu stickers met datum plakken!


we doen een grote schoonmaak!

Bij Blokker kun je terecht voor een ruim assortiment aan schoonmaakartikelen, waaronder stofzuigers, vloerwissers, reinigingsmiddelen en andere schoonmaakmiddelen. Zo wordt de grote schoonmaak een fluitje van een cent!